Concursul interdisciplinar de fizică-geografie Ştefan Hepiteş 2020
Extras din REGULAMENTUL SPECIFIC DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A
CONCURSULUI INTERDISCIPLINAR FIZICĂ-GEOGRAFIE „ŞTEFAN HEPITEŞ” nr 36013/02.11.2018
Art. 1. Concursul Interdisciplinar Fizică-Geografie „Ştefan Hepiteş” se desfăşoară în conformitate cu legislaţia în vigoare Metodologia - cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare, aprobată prin Ordinul Ministerul Educaţiei Naționale nr. 4203/2018, numit în acest regulament OMEN 4203/2018;
…
Art. 5. Participarea la Concursul Interdisciplinar Fizică-Geografie „Ştefan Hepiteş” este individuală iar proba de evaluare teoretică scrisă are durata de 2 ore pentru toate etapele: municipală/judeţeană şi interjudeţeană.
Art. 6. Participarea la Concursul Interdisciplinar Fizică-Geografie „Ştefan Hepiteş” corespunde clasei la care elevul este înscris în anul de desfăşurare a acestuia.
…
Art. 11. Proba scrisă pentru toate clasele este constituită din 18 subiecte de tip grilă (9 de fizică şi 9 de geografie), fiecare subiect fiind notat cu 1 punct. Din oficiu se acordă 1 punct, rezultând un punctaj de 10 puncte pe disciplină, iar punctajul final este suma punctajelor obţinute la cele două discipline.
Art. 12. a. Preselecţia elevilor pentru etapa judeţeană/ municipală se va face la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ;
b. Pentru etapa interjudeţeană se vor califica primele cinci punctaje pentru fiecare clasă şi filieră din fiecare judeţ/municipiu Bucureşti, dar nu mai puţin de 40% din punctajul maxim al lucrării.
…
Art. 21. a Etapa de evaluare a lucrărilor scrise se raportează la prevederile art.81, 82 din Anexa 1 a OMEN 4203/2018.
b Activităţile privind evaluarea lucrărilor scrise se desfăşoară în ziua susţinerii probei.
c La finalizarea etapei de evaluare, lista cu rezultatele elevilor se afişează în ordine descrescătoare a punctajelor obţinute.
Art. 22. La testele grilă nu se depun contestaţii.
…
Art 27` Premierea elevilor se realizează astfel:
Premiul I pentru primul punctaj obținut dar nu mai mic de 50% din punctajul total al lucrării
Premiul al II-lea pentru al II-lea punctaj obținut dar nu mai mic de 50% din punctajul total al lucrării
Premiul al III-lea pentru al III-lea punctaj obținut dar nu mai mic de 50% din punctajul total al lucrării
Menţiune pentru următoarele punctaje obținute după stabilirea premiilor I, II și III dar nu mai mic de 50% din punctajul total al lucrării
Premiul special pentru următorul punctaj obținut la fiecare disciplină după stabilirea premiilor I, II, III și mențiuni dar nu mai mic de 50% din punctajul total al lucrării
Mențiune specială pentru următorul punctaj obținut la fiecare disciplină după stabilirea premiilor I, II, III, mențiuni și premiului special dar nu mai mic de 50% din punctajul total al lucrării.
La punctaje egale se acordă același premiu.
Art. 28. Premiile se vor acorda în ordine descrescătoare a punctajului în limita a 25% din totalul elevilor participanţi.
Art. 29. Elevii care vor încerca să fraudeze, vor fi eliminaţi din concurs, conform principiilor eticii.